Annons
Livscoachen
11 april 2013

2. Vem är jag?

Karin Isberg - Den Nya KvinnanNär jag skrev min första bok Nakendiscot för några år sedan inledde jag den så här:

”Jag gick ut skolan med 5.0 i betyg. Jag tentade av gymnasiet på två år och fick 2.0 på högskoleprovet. Under gymnasieåren vann jag en studieresa till New York genom att skriva en uppsats om fred och jag valdes ut som en av Aftonbladets unga krönikörer. De senaste femton åren har jag drivit eget företag till och från.”

Sedan fortsatte jag texten genom att konstatera att det var så här som jag länge hade presenterat mig, ofta med tillägget att jag hade jobbat som skidlärare i Åre. Det tyckte jag var coolt.

Min slutsats i Nakendiscot, var att jag under många år inte hade en aning om vem jag egentligen är. Den slutsatsen gäller fortfarande, och idag lägger jag till det här:

Jag levde länge ett liv där jag styrdes av min maskulina, prestationsinriktade energi. Jag kunde inte slappna av. Jag kunde inte sätta gränser och stå upp för mig själv. Jag kände mig utmattad och missnöjd. Mitt liv saknade puls. Mitt äktenskap gick på tomgång. Min sexualitet hade gått och gömt sig. Jag hade tappat bort mig själv helt som kvinna.

**

För tre år sedan förändrades allting. Mitt dåvarande äktenskap tog slut, mitt liv kraschade och jag gav mig ut på en inre resa för att finna mig själv.

Den här vinterdagen, när berättelsen om Den Nya Kvinnan tar sin början, är det dags för mig att börja utbilda mig till terapeut.

Visa alla kommentarer

Måbra rekommenderar