Annons
Livscoachen
13 maj 2013

Välkommen med dina frågor!

Om du prenumererar på MåBra har du säkert fått tidningen hem i brevlådan idag. Där kan du läsa mer om mig, vem jag är och vad som ledde mig till att ompröva mitt liv för att så småningom bli livscoach.

**

Men den viktigaste personen på den här sidan är inte jag. Det är du. Jag jobbar tillsammans med MåBra för din och andra läsares skull, för att svara på era frågor.

Du kan fråga mig vad som helst, så länge som du inte förväntar dig att jag ska lösa dina problem åt dig. För det kan jag inte. Det kan bara du själv göra.

**

Ibland säger mina klienter att jag har förändrat deras liv, men det är inte sant. Jag skulle kunna säga exakt samma saker till två personer som står inför samma utmaningar och den ena förändrar sitt liv jättemycket, den andra inte alls. Det handlar inte om vad jag säger, utan om hur mycket de själva vill och vågar utmana sig själva.

Jag är bara någon som viskar i kulisserna och du kan välja att lyssna här och i tidningen ifall du tycker att det som jag säger känns vettigt.

Vi hörs och ses mer!

/Karin

 • Ingela Eriksson

  Hej!
  Vad intressant att läsa om dig och om din ”omprövning” i livet! Jag är där just nu, efter att ha blivit lämnad efter tjugo år, tvungen att sälja mitt barndomshem, två tonåringar att stötta och som grädde på moset har jag blivit av med jobbet… Nu står jag inför en nystart och jag är jätteintresserad av personlig utveckling och att arbeta med ngn form av coaching. Frågan är hur man går vidare, just nu står jag bara och stampar, vill så mkt men vet inte riktigt hur jag ska gå tillväga?! Har inte ekonomi för att bekosta privata utbildningar, har du ngt tips? Har i stort sett alltid arbetat med människor och de senaste åren med socialt utsatta, hemlösa, kriminella, så jag har stor erfarenhet av olika personligheter.

  Jättetacksam för respons!
  Mvh Ingela

 • Barbro Peterzén

  Hej Karin

  JAg har säkert en annorlunda fråga ditt efternamn Isberg är det ditt flicknamn,
  vi har släkt, jag har en tavla på Märta Isberg, hör gärna av dej om du vet något om denna kvinna.

  MVH
  Barbro Peterzén

 • Hej Barbro,

  min farmor hade en syster som hette Märta, hon var född i Småland/Blekinge runt 1920 skulle jag tro. Kan det vara hon?

 • Hej Ingela,

  först och främst vill jag säga att du är modig som vågar berätta vad som har hänt och hur du mår! Jag vill också säga att du är stark. Det enklaste valet (men det är varken utvecklande eller stärkande) är att kapitulera inför den situation som du har hamnat i. I stället väljer du att göra en nystart.

  Jag tror att du har alla inre resurser som behövs för att det ska bli bra. Du beskriver att du jobbar med människor som många andra kan tycka är svåra att förhålla sig till. Du ser sanningen om vilka de är, du vet att det finns styrka och godhet inom oss alla. Det gäller även dig själv.

  **

  Hur du ska gå vidare… ja, du. Det är svårt eftersom jag inte vet vem du är. Vissa mår bra av stillhet och ensamhet efter kriser. Att landa i sig själv med promenader, tystnad, läsa en bok, skriva sina reflektioner och liknande.

  Andra behöver prata mycket, dela med sig av sina känslor, få höra vad andra tycker och tänker.

  Jag tar mig friheten att rekommendera min bok Nakendiscot till dig. Den handlar om hur jag tog mig stärkt ur min egen skilsmässa, började finna mig själv och så småningom började vandra på den väg där jag är nu, med böcker, föredrag och coaching.

  Kanske kan det vara en start? Du får gärna höra av dig mer. Ju mer du berättar om din situation och vem du är, desto bättre och mer konkreta råd kan jag ge dig.

  Här hittar du en länk till Nakendiscot

  vänliga hälsningar /Karin

Visa alla kommentarer

Måbra rekommenderar