Annons
Livscoachen
7 november 2013

Hur rikt gör du ditt liv?

Skulle du investera i en fond där förvaltaren lovade noll i avkastning? Jag tror inte det, och ändå gissar jag att du ofta investerar din tid och din energi på det sättet. 

Investera klokt1

Jag har en yogalärare som avslutar sina pass med att tacka. ”Jag uppskattar verkligen att ni tar er tid för att komma hit och dela kvällen med mig.”Det var han som fick mig att tänka på hur jag investerar, och att jag inte alltid gör det klokt.
Timmen med honom varje vecka – bra investering. Mina barn – fantastiska. Mina vänner – jätteutvecklande. Mitt jobb – jajamensan. Ta hand om min kropp – självklart. En hel del annat – njae…

 

Mina bästa investeringar

Den gemensamma nämnaren med mina bästa investeringar, är att jag både ger och får.
Det finns en outtalad överenskommelse: Vi investerar i varandra. Vi vill varandras bästa. Det finns ingen gräns för hur mycket vi kan utvecklas tillsammans.
Jag ger mina vänner mycket tid och energi. Det är en superbra investering, jag får massor tillbaka. De investerar lika mycket i mig, och vet att jag gör allt jag kan för att de ska växa och må bra.
Detsamma gäller den tid jag investerar i träning – kroppen förvaltar den genom att hålla mig stark och frisk. Meditera – hjärnan svarar med lugna och positiva tankar. Mina barn – jag ger dem kärlek och får mångdubbelt tillbaka.

 

**

Om den här överenskommelsen saknas, har jag insett att jag inte vill vara med. Varför ska jag investera min tid och energi om utvecklingen är begränsad? Varför ska du göra det? Varför ska någon göra det?
Investera den mest värdefulla tillgång som du har: dig själv, i det som gör ditt liv rikare.

 

/Karin

Investera klokt2

Visa alla kommentarer

Måbra rekommenderar