Annons
Livscoachen
3 juni 2013

Författarskolan. Del 1. Skriva eller publicera?

De böcker jag har skrivit hittills

Då så. Då kör vi igång Författarskolan här på mabra.com. Den är till för dig som vill skriva en bok och drömmer om att bli författare.

Innan vi börjar vill jag säga att författarskap i huvudsak handlar om två saker:

1. Själva skrivandet. Det är utvecklande att skriva, för det kräver att man blickar inåt, reflekterar och sätter ord på sina tankar och känslor.

Oavsett vilken sorts text du skriver så är det alltid en person som växer av den, och det är du själv.

**

2. Att bli publicerad. Det finns ett kinesiskt ordspråk som säger att för att bli odödlig behöver du föda ett barn, plantera ett träd och skriva en bok.

Med en bok lämnar du något till eftervärlden och det kan så klart kännas lockande.

 

Varför vill du skriva?

Fundera över vad du vill uppnå när du säger att du ”vill skriva en bok” eller att du ”vill bli författare”. Är det verkligen att bli publicerad som är din drivkraft?

Kanske är det egentligen skrivandet som du är ute efter, inte nödvändigtvis att göra dina tankar till en bok?

 

Vad skrivande kan leda till

Jag brukar råda mina klienter att skriva när de står inför svåra utmaningar. Det kan till exempel handla om att de skriver ett brev till sig själva som barn eller att de sätter ord på vad de känner just nu. Ofta leder det till förlösande insikter.

Mitt eget skrivande handlar om både/och. Vissa dagar skriver jag för att få ordning på mina tankar och jag är inte alls intresserad av att publicera texten. Det skrivandet är till för mig själv och min egen utveckling.

Andra dagar skriver jag för andra. Det kan vara böcker, blogginlägg eller något till mitt Inspirationsbrev. Det är två helt skilda sorters skrivande.

**

I Författarskolan del 2 går vi vidare med det första som du behöver tänka på om du skriver med ambitionen att bli publicerad som författare.

Läs mer om:  Författarskolan
Visa alla kommentarer

Måbra rekommenderar