Annons
Livscoachen
8 december 2013

Den Nya Kvinnan. Lucka 8

Viljan att vara till lags

***

Viljan att vara till lags handlar om rädslan för att inte vara omtyckt.

Det är en helt naturlig rädsla. Vi har allihop upplevt hur smärtsamt det känns att vara ensam och utesluten.

Kanske hade du föräldrar som avfärdade dig när du var ledsen, eller talade om för dig att du inte var tillräckligt smart, söt eller talangfull. Du kan ha blivit retad i skolan eller varit förälskad när kärleken inte var besvarad.

Om du drar dig en sådan situation till minnes inser du säkert varför vi så gärna vill bli omtyckta.

Det bedrägliga är att när vi säger: ”Jag vill gärna vara andra till lags”, låter det som en positiv och bra inställning till sig själv.

Om vi skulle säga sanningen skulle den låta: ”Jag är rädd för att andra inte ska tycka om mig och därför försöker jag rätta mig efter vad jag tror att de förväntar sig av mig”. Det är smärtsamt att erkänna det för sig själv.

Luckan imorgon: Är du för snäll för att säga nej?

Den Nya Kvinnan Adventskalender

Visa alla kommentarer

Måbra rekommenderar