Annons
Livscoachen
19 december 2013

Den Nya Kvinna. Lucka 19

Superwoman

***

Jag använder Superwoman för att beskriva en inställning som många kvinnor har till sig själva och sina egna behov. Den innebär att vi tror följande:

  • Jag har ansvar för att andra mår bra.
  • Jag har ansvar för att ingen känner sig besviken.
  • Jag har ansvar för att andra får det som de vill ha/behöver.

**

Den här förmågan att göra andras känslor och behov viktigare än våra egna kan vi känna stolthet över. Det är naturligt, alla människor är programmerade för att vilja bidra till andras välmående. Våra hjärnor belönar oss för att vara goda.

För egen del levde jag som Superwoman under många år och jag hade för länge sedan passerat gränsen för vad som är en sund balans mellan att å ena sidan hjälpa andra och att å andra sidan ta hand om mig själv.

Jag hade slutat lyssna till rösten inom mig som försökte viska: ”Nu orkar jag inte mer”.

Luckan imorgon: Grundkurs i kvinnlighet, del 1

Den Nya Kvinnan Adventskalender

Visa alla kommentarer

Måbra rekommenderar