Annons
Livscoachen
26 augusti 2013

Bli byggmästare!

Under många år vantrivdes jag med min tillvaro. Idag är jag glad för de erfarenheterna, för de har lärt mig att bygga ett liv som jag trivs med. Här är mina största magknip och mina viktigaste lärdomar. 

Karin Isberg

**

Är du drabbad av livet?

Tillvaron är tung. Jobbiga saker händer. Andra är dumma. Du kanske har känt så någon gång?

Problemet när vi ser tillvaron på det sättet, är att vi känner oss maktlösa och i värsta fall bittra. Vi tror inte att vi kan ändra våra liv. Men det kan vi. Och det sker med den här enkla frågan:

Vad kan jag lära mig av det här?

**

Med den frågan finns inga misstag och inga dåliga beslut. Det finns bara erfarenheter (som ibland är asjobbiga), och de kan vi använda för att bygga liv som vi mår bra av.

 

Här är några av mina egna viktigaste lärdomar:

 1. Jag stannade i ett äktenskap som inte gjorde mig lycklig, inledde en relation för att jag tyckte att jag borde och gjorde slut med en man som jag var jättekär i.

>> Av det har jag lärt mig att ett förhållande inte kan byggas på dåligt samvete, plikt eller rädsla för ensamhet. Jag har också lärt mig vad kärlek är för mig: ärlighet, respekt, acceptans, åtrå och trygghet.

**

2. Jag jobbade på ett företag där jag vantrivdes men tjänade mycket pengar.

>> Av det har jag lärt mig att jag inte kan ägna mina dagar åt sådant som känns meningslöst. Jag behöver känna att mitt jobb är lustfyllt och att jag bidrar till något vettigt. Annars dör jag själsligen.

**

3. Jag mobbade en av mina kollegor

>> Av det har jag lärt mig att jag inte kan skylla på andra för hur jag mår. När jag blir arg på någon ställer jag mig frågan Vad handlar det här om egentligen? Vad är det jag inte vill erkänna om mig själv?

Svaren brukar inte kännas så kul, men de gör att jag kan växa som människa.

En av mina största lättnader, var när jag för några år sedan fick möjlighet att be min kollega om ursäkt. Jag sade precis som det var: mobbingen handlade aldrig om honom. Det var egentligen mig själv jag var arg på. Sedan grät vi tillsammans och en stor sten föll från mitt bröst.

 

Förut kändes mitt liv så här:

tegelstenar-fran-1920tal

Idag har jag använt de tunga stenarna och börjat bygga ett liv som är en mycket bättre och roligare grund att stå på:

images

Vad kan du lära dig av det som har skett i ditt liv, och det som pågår just nu?

Hur kan du använda de erfarenheterna/utmaningarna och bygga ett liv som är bra för dig?

**

Ta hand om dig och gör sådant som får dig att växa.

/Karin

 

 

 

 

Visa alla kommentarer

Måbra rekommenderar