Annons
Livscoachen
11 november 2013

Acceptans från sjukhussängen

I torsdags skrev jag ett blogginlägg här på MåBra om att investera sin tid klokt. Tolv timmar senare låg jag i en ambulans på väg till KS. Mina kotor stod rakt ut från ryggen och jag låg dubbelvikt av smärta. 

 
Så här såg jag ut på sjukhuset i torsdags natt…

Karin Isberg

Jag gillade så klart inte att ligga intagen på KS. Det är sällan vi gillar den sortens oväntade händelser. Men om vi kan gilla läget, kan vi hantera överraskningar på mer stärkande sätt.

 
När jag låg på sjukhuset kände jag mig deppig och konstaterade motvilligt att mina planer för jobb och helg inte längre var aktuella. Jag ville inte acceptera det som hade hänt. Men när jag väl gjorde det, kunde jag slappna av. Saker händer. Vi kan inte ändra på det, men vi kan ändra vår egen inställning.

 
Nu är jag hemma igen, äter morfin och inser – ännu en gång – att vi inte kan styra över tillvaron.

 

**

 Jag har fortfarande ont, men nu kan jag se att KS-vistelsen också gav mig mycket. Bl.a tacksamhet över vilken bra sjukvård vi har och glädjen över att mina vänner och familj finns där för mig.

 
Med frågan Vad kan jag lära mig av det här? går det att se någonting positivt med allt som sker, oavsett hur tufft det känns i stunden. Ställ dig gärna den frågan när livet kommer med överraskningar som du inte har önskat dig.

 
Svaret är alltid, alltid, alltid mer livsvisdom.

 

Jag hoppas du får en fin vecka!

/Karin

  …och så här ser jag ut nu. Mycket gladare!

Karin Isberg

 

Läs mer om:  Acceptans, Motgångar
Visa alla kommentarer

Måbra rekommenderar