Annons
Livscoachen
21 april 2013

8. Mitt första möte med Tom

Karin Isberg - Den Nya KvinnanNär visualiseringen är över kommer Rosie och de andra terapeuterna och delar ut styva kartongunderlägg. Sedan ger de oss ett varsitt stort papper och några kritor och säger åt oss att snabbt rita vår längtan.

Det behöver inte vara snyggt, det ska mest fungera som ett stöd för minnet.

Så vi ritar. Och jag ser hur vi alla verkar vara fyllda utav en blandning av lättnad och vemod. Jaha – var det så här min längtan ser ut? Vad sorgligt att jag har levt så länge utan att kunna tillgodose den. Men ändå vad skönt, för då behöver jag inte jaga så desperat mer.

I stället för att sitta fast i gamla mönster kan jag försöka ta hand om min längtan på mer konstruktiva sätt. Ungefär så känns det.

När vi har ritat färdigt sitter vi i ring och då är det dags för oss att presentera oss för varandra. Det sker genom att vi i den ordning som vi själva väljer, går upp och ställer oss i ringen.

En i taget ska vi stå där och berätta vad vi heter, vilken vår djupaste längtan är och hur den har styrt våra livsval hittills. Det är skrämmande att blotta sig så mycket inför andra, och samtidigt är det väldigt skönt.

**

Det är i den här ringen som jag för första gången möter Tom. Han ska också gå kursen och vi finner varandra snabbt. ”Det är så roligt när ni två är i rummet samtidigt, för det händer alltid någonting då. Det strålar om er”, säger en av de andra kursdeltagarna flera gånger.

Visa alla kommentarer

Måbra rekommenderar